January 26, 2012 by Билети

Сейшелската райска градина

Генерал Гордън от Картум, живял във викторианската епоха, е описал о. Праслин, разоложен в Сейшелите, като реалното земно местоположение на райската градина. Островът е втори по големина в архипелага и е с големина около 38 кв. км и само на него и още един съседен расте редкия вид палма Коко де Мар, чиито плодове са най-големите такива на планетата. Освен това са забранени и за консумация от хора, не защото са островни, а поради факта, че са почти изчезнал вид. Всеки един от тях струва 250 паунда и е собственост на правителството, а износът без специално разрешително се наказва с тежка глоба. Интересен е фактът, че растенията биват съответно мъжки или женски, като разпознаването им става изключително лесно, благодарение на ясно изразените външни белези.

Сейшелската

Островът приютява и редкият вид черни папагали, които също не могат да бъдат видени никъде другаде по света. Ако отидете с организирана екскурзия, екскурзоводът ви сигурно ще ви предупреди да не повишавате тона на гласа си, щом срещнете птиците, тъй като имат ниска звукова толерантност.

Архипелагът на Праслин някога е бил обсипан с луксозни хотели, но собствениците са решили, че туристите ще се чувстват по-удобно, ако прекарат почивката си на спокойствие сред природата във вила с метален покрив. Така към момента в местността са разположени 85 къщурки, напълно отделени една от друга, за да може всеки, отишъл там, да се радва по свой собствен начин на райския пейзаж. Спокойствието се прекъсва само, ако госта реши, че има нужда от нещо и позвъни на румсървиз.

На острова се намира и определеният за най-добър плаж на света Ансе Лацио, на който преди няколко години двама туриста загинаха в резултат на нападение от акула и къпането беше забранено. Тъй като тези животни са рядко срещани в това кътче на земята и повече не са били забелязвани в района, забраната вече е вдигната.

Самолетни билети до райската градина на земята предлагат Air France.

  •   •   •   •   •

Comments are closed.